Mivel a költségek a szakmai díjak gyorsan növekszik napjainkban, az emberek egyre nagyobb mértékben bízunk a saját képességek és erőfeszítés tárgyakat készít. Jelenleg sok DIY vagy csináld magad napelem szett kapható a helyi boltba, vagy az interneten. Tudod, hogy, és az anyagok szállított jogot, hogy a küszöbön mindössze néhány nap. Még azt is befejezni az egész projekt csak órák kérdése. Íme néhány dolog, tanulni először. 

A napkollektor beszerzése

Elsőként meg kell keresni a megfelelő forrásokat. Érdemes az úgynevezett zöld cégeknél, vállalatoknál kezdeni. Ezek a cégek kínálják a legjobb árakat és kiváló minőségű anyagokat, hogy ösztönözzék az embereket a környezetbarát lehetőségek megszerzésére. Érdemes körülnézni az online vállalkozások körében az interneten is. A cég hátterét, célkitűzéseit is meg kell ismerni, így jobban tusunk dönteni. Az árak forrásonként eltérnek, a beállításoktól, az anyagoktól, és a márkától függően. Határozzuk meg a kifizetés konkrét módját, a szállítás módszerét, és az áru érkezési idejét is. Ez általában nem tart tovább, mint 7-10 nap.

Napkollektor házilag.

Először is szükségünk lesz egy tetszőleges méretű napkollektor tartó keretre. A lécek készülhetnek kezelt fából, vagy műanyagból is, mert azzal a későbbiekben kevesebb lesz a gond. A napkollektor aljára kerül egy fenéklemez (ez lehet egy olcsóbb horganylemez is), utána jön a szigetelés következik, majd egy rézlemez, és egy rézcső kígyó a végül pedig az előlap következik.

A kollektor előlapja olyan anyagból készüljön, amin a napsugárzás akadálytalanul képes áthaladni. Ez lehet üveg vagy akár plexi is. A napkollektor házilag való  készítésénél az egyik kulcsmomentum, hogy a forrasztások felülete legyen teljesen zsírmentes.  A napkollektor házilag való összeépítésénél egy 1 négyzetméteres kollektor 50 liter vizet 50 Celsius fokra képes melegíteni. Mindenképpen ajánlott azért körbenézni a pontos méretezésért a könyvtárakban, és az online piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük