A napenergia egyre népszerűbb szerte a világon. Évente 2%-kal nő a használati területe, és ha továbbra is így nő, napenergia lesz a legpreferáltabb energiaforrás világszerte. A legtöbb modern nemzet arra ösztönözi  állampolgárait, hogy támaszkodjon erre a megújuló erőforrásra, és segítsenek a környezet megóvásában. A napelem és napkollektor trend továbbra is nagy előnyökkel szolgálhat az elkövetkező évtizedekben, ha jól karbantartott. Íme néhány tipp és trükk. 

A napelem és napkollektor elhelyezése

Először is meg kell vizsgálni a jelenlegi helyet. Sok felhő van-e általában, vagy nem is esik szinte eső és hó? Sok napsütés van naponta? Bizonyos helyeken nagyon ideálisan telepíthetünk napelem paneleket, míg máshol nem ér többet, mint egy gyenge akkumulátor. Fontos, hogy naponta legalább 4 és 6 óra napfény érje a szolár rendszert. A trópusi és sivatagi területeken történő beruházások nyújtják jelenleg a legtöbb előnyt. Napelem telepítésnél határozzuk meg a szöget a Nap felé, hogy megkapjuk legideálisabb helyet a telepítéshez. 

Napelem házilag

Nézzünk alaposan körül, hogy vannak-e rendelkezésre álló magújuló energiával foglalkozó üzletek, amik nagy választékban kínálják a szükséges alkatrészeket a szolár rendszer telepítéshez! Lehet-e rendelni online egyszerűen és kényelmesen? Vannak ügynökségek, vagy szakemberek, akik megbízhatóan és minőségi szolgáltatással tudják telepíteni és karbantartani a napelem paneleket? A napelemhez, napkollektorhoz való anyagok megfizethetőek és jó minőségűek? Ez csak néhány kérdés, amit meg kell vizsgálni, hogy a legjobb ajánlatokat szerezzük be. Az online rendelés és kiszállítás függ lakhelyünktől is. Ha úgy gondolja, hogy a napelem rendszer létrehozása és fenntartása nehéz lesz, talán jobb egy kicsit várni, amíg a technológia jobban elterjed ott, ahol él. 

Körülbelül évi költségvetés 

A napelem rendszer általában költséges az elején. Később a költségek kezdenek lemenni és megtérülni, mivel az napenergia ingyenes marad mindig. Meg kell vizsgálni a költségvetést, meghatározva azt a területet, ahol a napelemek lesznek. A költségvetés létfontosságú azért, hogy semmi ne menjen a selejtbe és nehogy erőnkön felül költekezzünk olyan dolgokra, amikre nem igazán van szükség. Ha napelem vagy napkollektor rendszert szeretnénk telepíteni, sose felejtsünk el  tájékozódni az ezzel foglalkozó cégek ajánlatairól, ezek közül számos a legkönnyebben az interneten keresztül érhető el a legkönnyebben és leggyorsabban.

Hosszú élettartam Egy jól karbantartott napelem, napkollektor rendszer 30 évet is kibír, ha folyamatosan és rendesen karbantartott. Választhatunk, hogy a napelem házilag készüljön el általunk, vagy inkább megvásároljuk. Az élettartam függ a beállítástól az anyag minőségétől, a használatától és alkalmazásától. FONTOS: Az ár nem egyenértékű a minőséggel vagy a hosszú élettartammal. Sokat kell tájékozódni a rendelkezésre álló márkákról és ellenőrizni a kínálatot, hogy vannak-e különbségek olyan funkciók tekintetében, amelyek végső soron növelik az élettartamot. Kérjen ajánlásokat a barátoktól és másoktól is, akik megpróbáltak már többféle napelem típust.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük